willem maton

Willem Matton

Partner

Willem Matton adviseert zowel nationale als internationale ondernemingen en organisaties, van startup tot multinational. Hij is gespecialiseerd in ondernemingsrecht met een bijzondere interesse in intellectueel eigendomsrecht (IP), informatie en communicatietechnologieën (ICT-recht), privacy recht en aansprakelijkheidsrecht.

Hij heeft een ruime ervaring opgebouwd m.b.t. het onderhandelen en opmaken van allerhande overeenkomsten (i.e. dienstverlening-, licentie-, overdracht-, SAAS-, e-commerce-, NDA-, R&D-, etc.) en begeleidt tevens GDPR- en NIS-complianceprojecten. Verder is hij bedreven in de bescherming van IP (auteursrecht-, merkenrecht-, etc.) en het verlenen van bijstand inzake (on)eerlijke marktpraktijken en bescherming van bedrijfsgeheimen. Tot slot behandelt hij ook op regelmatige basis diverse vennootschapsrechtelijke dossiers (M&A transacties-, aandeelhoudersovereenkomsten-, etc.).

Willem is daarenboven een ervaren litigator en heeft een ruime expertise opgebouwd in de bijstand van cliënten in diverse complexe geschillen in verschillende praktijkdomeinen.

Willem behaalde een Master in de Rechten aan de KU Leuven (2011), heeft een bijkomende Master na Master Intellectueel Eigendomsrecht & ICT recht aan de KU Leuven (2014), voltooide de postuniversitaire opleiding Curator-Vereffenaar (2018) en de postuniversitaire opleiding Technologie en recht aan de KU Leuven (2019-2020).

T. +32 499 62 31 55