Mathias De Backer

Mathias De Backer

Partner

Mathias De Backer adviseert zowel nationale startups, KMO’s als internationale cliënten met allerlei vragen die verband houden met intellectueel eigendomsrecht (IP), informatie en communicatietechnologieën (ICT) alsook privacy recht.

In het bijzonder heeft hij een ruime ervaring opgebouwd m.b.t. het uitwerken van privacy compliance programma’s en het opmaken van allerhande commerciële (IP/ICT) overeenkomsten (i.e. licentie-, overdracht-, samenwerkingsovereenkomst, etc.). Verder behandelt hij op regelmatige basis de IP/ICT en privacy rechtelijke aspecten van M&A transacties en herstructureringen. Mathias staat zijn cliënten ook bij in gerechtelijke en administratiefrechtelijke procedures.

Voordat hij is toegetreden tot advocatenkantoor Areaal heeft Mathias een ruime expertise opgedaan in een niche IP/ICT advocatenkantoor alsook in het advocatenkantoor dat verbonden is met een internationaal consultancy bedrijf aan de balie van Brussel en Antwerpen.

Hij geeft op regelmatige basis seminaries en is de auteur van verscheidene publicaties over IP/ICT en privacy rechtelijke onderwerpen.

Mathias behaalde een Master in de Rechten aan de Universiteit Antwerpen (2013), een Master na Master Intellectueel Eigendomsrecht & ICT recht aan de KU Leuven (2014) en een Postgraduaat Vennootschapsrecht aan de VIVES Brugge Business School (2023).

T. +32 472 46 83 41